Slutsatser från pilotprojektet Trombia Free airport:
Utmärkta resultat när det gäller effektivitet i underhållsarbeten på hög nivå, både inomhus och utomhus.

Industrianläggningar och halvt slutna miljöer som flygplatser och hamnar kommer att vara de första platserna där autonoma fordon kommer att användas i full skala. 

Resultaten av pilotförsöken med Trombia Free autonoma gatusopare visade att autonom teknik fungerar effektivt i halvt slutna områden som parkeringsplatser där både trånga inomhusutrymmen och livliga utomhusområden behöver underhållas kontinuerligt.

  Trombia Free hanterade alla rengöringsuppgifter mycket effektivare än vanlig sugteknik. Vår patenterade luftknivsteknik gjorde det möjligt att rengöra även de dammigaste hörnen utan att kasta vatten på ytan. Det är en nyckel till kontinuerligt underhåll året runt när temperaturen sjunker under noll grader, säger Antti Nikkanen, VD för Trombia Technologies.

Trombia Technologies kommer att lansera fjärrstyrda operatörscentraler och en särskild servicedocka som möjliggör effektiv logistik för överföring och lossning av den autonoma sopbilen under 2022. Detta kommer att frigöra autonomins fulla potential för underhållsoperatörerna. 

Den 10 dagar långa piloten inriktade sig på att demonstrera effektiviteten och miljöpotentialen hos autonoma och eldrivna sopbilar. Pilotprojektet på Helsingfors-Vanda flygplats genomfördes tillsammans med ISS Finland som är operatör inom Facility Management i juli 2021. 

 

Bland de viktigaste resultaten finns följande:

    Noll inträffade säkerhetsrisker

    låga ljudnivåer även runt den autonoma sopmaskinen

    effektiva rengöringsresultat över hela arbetsbredden både inomhus och utomhus

    Användning året runt med vattenfri luftknivsteknik

    God kostnadseffektivitet som kommer att förbättras ytterligare med de fjärrstyrda operatörscentren som kommer att införas 2022.

    30 ton mindre koldioxidutsläpp med varje sopmaskin.

 

Läs mer och ladda ner hela fallstudien här 

 

Mer information:

VD Antti Nikkanen, antti.nikkanen@trombia.com

Få stöd

Skicka oss din fråga