AGROPARK LIPTOV s.r.o utsedd till den första officiella återförsäljaren av Trombia® Silica- och PM2,5-sopmaskiner i Slovakien.

Den vattenfria Trombia-tekniken avlägsnar permanent det särskilt skadliga kiseldioxiddammet och gör det möjligt att sopa året runt även i minusgrader.

Den finska tillverkaren av sopmaskiner Trombia Technologies har utsett AGROPARK LIPTOV s.r.o. till den första officiella återförsäljaren för sina PM2,5-certifierade Trombia vattenlösa gatustensare i Slovakien.

Demonstrationerna i Slovakien börjar direkt. Den verkställande direktören Dominik Feketik AGROPARK LIPTOV s.r.o. har verkligen förtroende för varumärket TROMBIA, dess patent och den förstklassiga kvaliteten som gör det till en bra investering:

- Vi har sålt och servat kommunal utrustning i mer än sju år och letade efter något innovativt, något som skulle skilja oss från konkurrenterna och samtidigt visa vår marknad att trenderna inom sotning förändras. Alla som bryr sig om renlighet och underhåll av sin omgivning borde ha den här maskinen, säger Dominik Feketik, vd för AGROPARK LIPTOV s.r.o.

Effektivare sopning med patenterad teknik

Trombias redskap monteras på hjullastare, teleskoplastare och stora jordbrukstraktorer och möjliggör underhåll av gator och områden året runt. Sopmaskinerna är utrustade med en stor behållarkapacitet på 1,8 m3 / 2,4 yd3, vilket gör dem jämförbara med vanliga kompakta sopbilar.

Den mest unika egenskapen hos Trombias soputrustning är att den är helt filterfri och använder en globalt patenterad teknik som kombinerar dammborttagning med luftkniv, mekanisk sopning, vakuum och cyklonavskiljning. I Trombias sopkammare sker sopningen helt utan vatten, vilket ger en högre precision och perfektion i sopningsresultaten.

- Under covidbegränsningarna har vi tagit oss tid att leta efter rätt partner för nästa runda av global expansion. Vår fantastiska start i andra centraleuropeiska länder uppmuntrade oss att leta i Slovakien. I AGROPARK LIPTOV s.r.o. har vi hittat en partner som har stort fokus på utmärkt kundfokus före och efter försäljning, säger Antti Nikkanen, VD för Trombia Technologies.

Silikadamm är en kritisk fråga om arbetssäkerhet

I januari 2018 utfärdade Europeiska kommissionen en revidering av direktivet om cancerframkallande och mutagena ämnen i arbetet (2017/2398/EG). Detta direktiv, som nu verkställs av medlemsstaterna, fastställer en högsta lagstadgad gräns för exponering för kvartsdamm på arbetsplatsen under ett 8-timmars arbetspass till 0,1 mg / m3. EU-direktivet binder dig också att hålla dammnivåerna i massa och trä under 2 mg / m3.

Trombia-tekniken är utformad för att hjälpa operatörer att komma under dessa nivåer genom att permanent avlägsna även det finaste dammet från området.

Framtiden för sopning är elektrisk och autonom

Trombia Technologies håller för närvarande på att testa Trombia Free, världens första autonoma gatsopare med full effekt. Trombia Free-enheterna är utrustade med en autonom, lidarbaserad, maskinseende teknik som filtrerar buller från omgivningen i regniga, snöiga eller alternativa förhållanden. Trombia Free-rengöringsenheterna använder mindre än 15% av den energi som krävs för den nuvarande tillgängliga tekniken med tunga sug-sopor och kommer att hjälpa städerna att minska sina koldioxidutsläpp avsevärt inom en nära framtid. Trombia Free kommer att kunna köpas 2022.

Mer information:

VD Antti Nikkanen, antti.nikkanen@trombia.com, tel. +358 40 722 8309

Högupplösta bilder för media: press@trombia.com

 

Trombia Technologies är en finsk tillverkare av utrustning för vägunderhåll som är känd för sin innovativa teknik för damm- och snöröjning. Företagets främsta innovation, den globalt patenterade Trombia-sopningstekniken, är utformad för att erbjuda sopningsoperatörer över hela världen ett mer hållbart, kostnadseffektivt, enklare att underhålla och snabbare alternativ för att bekämpa både mekaniskt skräp och fint damm på asfalterade områden.

Trombia Gratis autonoma sopmaskiner, lanseras den 29 septemberth, 2020, beskriver företagets vision att växa från ett snabbväxande små och medelstora företag och en innovatör till världens ledande leverantör av teknik för städning av städer i den moderna, grönare och mer hållbara stadsrengöringen.

Få stöd

Skicka oss din fråga