Pressmeddelande: Trombia samarbetar med ISS för att testa autonoma svepningar på Helsingfors-Vanda flygplats

Pilot: Autonom sopmaskin som klarar av att hantera trängseln på Helsingfors-Vandas parkeringsplats och dess utomhusutrymmen.

 

Trombia Technologies visar tillsammans med anläggningsföretaget ISS hur autonom sopteknik passar behoven i upptagna och underhållskrävande flyganläggningar. Pilotprojektet är inriktat på att utveckla hur autonoma sopmaskiner kan stödja underhållsarbete på upptagna slutna områden som parkeringsplatser, där renlighet är avgörande för både säkerheten och atmosfären.

 

Trombia Technologies, en finländsk utvecklare av gatuunderhållsteknik, fortsätter sitt kommersiella pilotprogram med den självkörande och elektriska Trombia Free-gattsoparen med full effekt på Helsingfors-Vanda flygplats område. Den främsta pilotpartnern är Facility Services-företaget ISS Finland.

 

Målet med pilotprojektet är att fokusera på att utveckla framtida sätt för autonoma sopmaskiner att stödja underhållsarbete i trafikintensiva områden och industriområden. Särskilt parkeringsplatser behöver särskild expertis för underhållet, eftersom det finns både parkerade och rörliga bilar, fotgängare, byggpelare och smala parkeringsutrymmen. Eftersom Trombia Free arbetar utan att använda vatten kommer piloten också att fokusera på att ta reda på hur väl den tar bort damm från parkeringsplatserna utan vatten.

 

  • Flygplatser är i princip öppna dygnet runt och för att tillgodose de globala resenärernas behov måste alla områden, från parkeringsplatsen till terminalen och till gaten, uppfylla höga servicenivåer på ett säkert sätt, och detta kan vara ett verkligt intressant område för autonomt underhåll. Under pilotprojektet kommer vi att arbeta i kontinuerligt läge, vilket innebär att roboten kommer att arbeta i områdena även under natten, säger Antti Nikkanen, VD för Trombia Technologies.

 

Trombia Free kommer att fungera i områdena kring terminal 1 och parkeringsplats 3 från och med den 12 juli.

 

  • På ISS är vårt syfte att koppla samman människor och platser för att få världen att fungera bättre. I en bättre arbetsvärld hjälper innovationer och teknik människor att arbeta, bo och resa på ett säkert och bekvämt sätt. Därför är ISS Finland stolt över att delta i detta projekt tillsammans med Trombia Technologies. Vi letar ständigt efter nya innovationer och hittar lösningar som gör livet enklare, mer produktivt och meningsfullt för våra kunder och anställda. Vi är föregångare inom hållbar fastighetsförvaltning och detta pilotprojekt stöder också vårt företagsansvar och våra miljömål, säger Jukka Backlund, produktchef för Facility Management, ISS Finland.

 

Under den 10 dagar långa piloten beräknas de minskade koldioxidutsläppen uppgå till cirka 26 kg Co2 per timme.

 

  • Som vi vet måste vi minska våra koldioxidutsläpp kraftigt under de kommande åren. Elektriska sopmaskiner och andra servicerobotar kan spela en stor roll för att revolutionera underhållets miljöpåverkan, säger Nikkanen.

 

Pilotprojektet är en del av MURO-projektet (Multi-purpose Service Robotics as Operator Business), som drivs av ett av Europas ledande forskningsinstitut VTT och finansieras av Business Finland.

 

 

Mer information:

Antti Nikkanen

VD

Trombia Technologies

antti.nikkanen@trombia.com

+358 40 722 8309

 

 

Högupplösta bilder och andra förfrågningar: press@trombia.com

 

 

Trombia Technologies är en finsk tillverkare av utrustning för vägunderhåll som är känd för sin innovativa teknik för damm- och snöröjning. Moderbolaget Snowek Oy grundades i Kuopio i Finland 2011 och har sedan dess vuxit till en global aktör inom avancerade redskap för snöplogar och sopmaskiner för hjullastare och traktorer. 

Företagets främsta innovation, den globalt patenterade Trombia-sopningstekniken, är utformad för att erbjuda sopoperatörer världen över ett mer hållbart, kostnadseffektivt, enklare att underhålla och snabbare alternativ för att bekämpa både mekaniskt skräp och fint damm på asfalterade områden.

Trombia Gratis autonoma sopmaskiner, som lanserades den 29 september.th, 2020, beskriver företagets vision att växa från ett snabbväxande små och medelstora företag och en innovatör till världens ledande leverantör av teknik för städning av städer i den moderna, grönare och mer hållbara stadsrengöringen.

Få stöd

Skicka oss din fråga