Trombia Technologies bierze udział w projekcie współinnowacyjnym "MURO", którego celem jest radykalna odnowa branży robotów usługowych

Trombia Technologies bierze udział w dwuletnim projekcie współinnowacyjnym prowadzonym przez jedną z wiodących europejskich instytucji badawczych VTT. Projekt "Wielozadaniowa robotyka usługowa jako biznes operatorski" (MURO) ma na celu zmianę sposobu sprzedaży, nabywania i stosowania robotów usługowych. Celem projektu jest radykalne odnowienie działalności w zakresie robotyki usługowej oraz zwiększenie eksportu fińskich firm.

• Cieszymy się, że możemy być częścią tej przyszłościowej inicjatywy badawczej. Z naszej strony koncentruje się ona na określeniu możliwości przyszłych platform operatorów utrzymania nieruchomości i obiektów. Operatorzy usług z całego świata aktywnie kontaktowali się z nami w sprawie Trombia Free, a ten projekt to świetny pomysł, by zaangażować kilku z nich w tworzenie przyszłości zrównoważonego utrzymania terenów, mówi . Antti Nikkanendyrektor generalny firmy Trombia Technologies.

Zgodnie z długoterminową wizją konsorcjum, roboty usługowe będą wykorzystywane wspólnie przez kilka firm klientów działających w tych samych obiektach, takich jak centra handlowe, kompleksy hotelowo-biurowe, budynki przemysłowe, fabryki lub węzły transportu masowego, np. lotniska.

Projekt MURO jest dwuletnim projektem trwającym do 30 marca 2023 r. Całkowity budżet projektu współinnowacyjnego wynosi ok. 4,9 mln EUR i wynosi finansowany przez Business Finland. Wraz z Trombia Technologies W projekcie biorą udział następujące firmy dostarczające rozwiązania z zakresu robotyki mobilnej, powiązane oprogramowanie oraz usługi B2B: Avertas Robotics, Dimalog, GIM Robotics, K. Hartwall, KONE, Navitec Systems, Solteq i Telia.

• W skład konsorcjum wchodzi wymarzony zespół zajmujący się skalowaniem globalnych usług, rozwiązywaniem problemów związanych z sieciami i cyberbezpieczeństwem oraz codziennymi wyzwaniami związanymi z robotami usługowymi w rzeczywistych zastosowaniach.. Naszym zadaniem jest koncentrowanie się na rozwiązaniach zewnętrznych: na utrzymaniu ulic i terenów, Nikkanen kontynuuje.

Więcej informacji:

Antti Nikkanen

CEO

Trombia Technologies Oy

antti.nikkanen@trombia.com

+358 40 722 8309

Trombia Technologies to fiński producent sprzętu do utrzymania dróg, znany z innowacyjności w dziedzinie technologii odśnieżania i usuwania kurzu. Flagowa innowacja firmy, opatentowana na całym świecie technologia zamiatania Trombia, ma na celu zaoferowanie operatorom zamiatarek na całym świecie bardziej zrównoważonej, opłacalnej, łatwiejszej w utrzymaniu i szybszej alternatywy w walce z zanieczyszczeniami mechanicznymi i drobnym pyłem na utwardzonych nawierzchniach. Autonomiczne zamiatarki Trombia Free, wprowadzone na rynek 29 wrześniath2020, nakreślają wizję firmy, która z szybko rozwijającego się MŚP i innowatora stanie się wiodącym na świecie dostawcą technologii zamiatania miasta w erze nowoczesnego, bardziej ekologicznego i zrównoważonego oczyszczania miasta.

Uzyskaj wsparcie

Wyślij nam swoje pytanie