Duitse FAUN-groep neemt meerderheid van Finse Trombia Technologies over

Trombia Technologies oprichters en FAUN Group samen

Osterholz-Scharmbeck, Kuopio op 04.10.2022 - Met ingang van 1st. Oktober 2022, FAUN Group neemt de meerderheidsaandelen over van de Finse fabrikant Trombia Technologies Oy.

Met Trombia Technologies breidt FAUN Group zijn productassortiment uit met 's werelds eerste volledig elektrische en autonome straatveegsysteem Trombia Free. Het doel is om de elektrificatie van een hele industrie en aanzienlijke emissiereducties mogelijk te maken met haar gepatenteerde technologie.

Patrick Hermanspann, CEO FAUN Group: "Samen zullen FAUN en Trombia de overgang van het bedrijf naar serieleveringen en productie van de autonome straatveegsystemen versnellen. Door onze competenties te bundelen, zetten we een belangrijke stap naar een duurzame en veilige toekomst. Ik dank het management van Trombia voor hun vertrouwen en kijk uit naar de samenwerking."

Trombia Technologies, gevestigd in Kuopio, Finland, triomfeert met de wereldwijd gepatenteerde Trombia reinigingstechnologie die zwaar vuil, straat- en industriestof waterloos en met een stroomverbruik van slechts een tiende verwijdert in vergelijking met zijn concurrenten. Op basis van deze technologie lanceerde het bedrijf in 2020 de Trombia Free -veegsystemen. De Trombia Free-systemen zijn uitgerust met een autonome, op lidar gebaseerde machine vision-technologie voor alle weersomstandigheden, die het geluid uit de omgeving filtert in regenachtige, besneeuwde of alternatieve omstandigheden. Naast de Trombia Free is Trombia ook de Scandinavische technologieleider op het gebied van hydraulische sneeuwruimers en veegmachines.

Samen met de eigendomstransactie bevestigde Trombia Technologies ook een groeifinanciering van zes miljoen euro, geregeld door FAUN, om de overgang van het bedrijf naar serieleveringen en productie van de autonome straatveegsystemen te versnellen.

"Met Trombia Free hebben we ons ten doel gesteld om tegen 2029 's werelds grootste veegmachinefabrikant van de groene transitie te zijn. Nu zetten we samen met FAUN een lang voorbereide stap op dit pad", aldus CEO Antti Nikkanen van Trombia Technologies.

"FAUN en de KIRCHHOFF Group stellen ons in staat om wereldwijd sterke activiteiten op te bouwen. De wens van de groep om voorop te lopen op het gebied van innovatie en sociaal duurzame activiteiten te ontwikkelen komt overeen met de waarden van ons bedrijf. De bestrijding van klimaatverandering vereist nieuwe oplossingen op mondiaal niveau, en de innovaties van Trombia Free en de FAUN-groep effenen het pad op het gebied van gemeentelijke logistiek en afvalbeheer", vervolgt Nikkanen.

FAUN zal het Trombia Free autonome veegsysteem en een Trombia's veeghulpstuk op FAUN VIAJET 7 veegmachines voor het eerst tentoonstellen op de BAUMA, München, 24-30 oktober 2022, buitenruimte FM 808/5. 

 

OVER TROMBIA TECHNOLOGIES

Het verhaal van het in het Finse Kuopio gevestigde Trombia Technologies, dat in 2011 begon als een kleine en traditionele fabrikant van sneeuwschuivers, is een feest van Finse techniek en innovatie. De 12 mensen achter Trombia hebben een langetermijnmissie om straatreiniging slimmer te maken. Trombia heeft een directe jaaromzet van ongeveer 4 miljoen euro en exporteert naar 12 landen. De autonome Trombia Free heeft wereldwijd brede belangstelling gewekt voor slimme steden, groene logistieke en transportknooppunten en industrieterreinen die veel onderhoud vergen.

De wijziging van de eigendomsbasis heeft geen gevolgen voor de operationele activiteiten van Trombia.

 

OVER FAUN

 Het bedrijf FAUN werd in 1845 opgericht en ontwikkelt en produceert al tientallen jaren carrosserieën voor vuilniswagens, veegmachines en speciale voertuigen. Vanwege de uitdagingen op het gebied van klimaat- en milieubescherming houdt het bedrijf zich sinds 16 jaar bezig met de productie van alternatieve aandrijfsystemen voor gemeentelijke voertuigen. In 2022 bracht FAUN als eerste fabrikant ter wereld waterstoftrucks met EU-typegoedkeuring op de weg. Meer dan 2.000 werknemers' wereldwijd werken voor FAUN Group. Het is een van de toonaangevende leveranciers van vuilniswagens & veegmachines in Europa met twaalf fabrieken in zeven landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Osterholz-Scharmbeck, Nedersaksen, Duitsland. In 2021 behaalde de groep een omzet van 500 miljoen euro.

 

FAUN maakt deel uit van KIRCHHOFF Ecotec, de milieudivisie van de wereldwijd actieve KIRCHHOFF Group. In 2021 behaalde de KIRCHHOFF bedrijvengroep een omzet van 2,2 miljard euro met 12.200 medewerkers in de vier bedrijfsdivisies Automotive, Tools, Vehicle Conversion en Municipal Technology. De groep heeft 56 fabrieken in 22 landen op vijf continenten. 

 

www.Trombia.com

www.FAUN.com

 

Meer informatie:

Persmateriaal (videobeelden, foto's) 

 

Interviews

Antti Nikkanen, CEO

Press(a)trombia.com of tel. +358 40 722 8309

 

Claudia Schaue, Marketing & Communications Manager, claudiaschaue(a)FAUN.com of tel. +49 4795 955-238

Ondersteuning krijgen

Stuur ons uw vraag