Conclusies van de pilot van de vrije luchthaven van Trombia:
Uitstekende resultaten in efficiëntie bij onderhoudswerkzaamheden op hoog niveau, zowel binnen als buiten

Industrieterreinen en semi-gesloten omgevingen zoals luchthavens of zeehavens zullen de eerste plaatsen zijn waar autonome voertuigen op volle toeren zullen draaien. 

De resultaten van de proeven met de autonome straatveger van Trombia Free hebben aangetoond dat de autonome technologie efficiënt werkt in halfgesloten gebieden zoals parkeerplaatsen waar zowel smalle binnenruimtes als drukke buitenruimtes voortdurend moeten worden onderhouden.

  Trombia Free voerde alle reinigingstaken veel efficiënter uit dan de standaard zuigveegtechnologie. Onze gepatenteerde luchtmes-technologie maakte het mogelijk om zelfs de stoffigste hoekjes schoon te maken zonder water op het oppervlak te gooien. Dat is een sleutel tot continu onderhoud het hele jaar door wanneer de temperaturen onder nul gaan, aldus Antti Nikkanen, CEO van Trombia Technologies.

Trombia Technologies zal in 2022 remote operator centers en een specifiek servicedock uitrollen dat een efficiënte logistiek voor het overbrengen en lossen van de autonome veegmachine mogelijk maakt. Dit zal het volledige potentieel van de autonomie vrijmaken voor de onderhoudsoperatoren. 

De pilot van 10 dagen was erop gericht de doeltreffendheid en het milieupotentieel van autonoom en elektrisch vegen aan te tonen. De pilot op de luchthaven van Helsinki werd in juli 2021 uitgevoerd in samenwerking met facilitaire dienstverlener ISS Finland. 

 

De belangrijkste bevindingen waren:

    nul veiligheidsrisico's

    lage geluidsniveaus, zelfs rond de autonome veegmachine

    effectieve reinigingsresultaten over de hele werkbreedte, zowel binnen als buiten

    Het hele jaar door te gebruiken met waterloze luchtmes technologie

    goede kostenefficiëntie die nog verder zal verbeteren met de uitrol van remote operator centers in 2022

    30 ton minder Co2-uitstoot met elke veegmachine.

 

Lees meer en download de volledige casestudy hier 

 

Meer informatie:

CEO Antti Nikkanen, antti.nikkanen@trombia.com

Ondersteuning krijgen

Stuur ons uw vraag