Persbericht: Trombia werkt samen met ISS om autonoom vegen te testen op de luchthaven van Helsinki

Pilot: Autonome veegmachine beheert de drukte op de parkeerplaats en het buitenterrein van de luchthaven van Helsinki

 

Trombia Technologies test samen met facilitair dienstverlener ISS hoe autonome veegtechnologie past bij de behoeften van drukke en onderhoudsintensieve luchtvaartterreinen. De pilot is gericht op het ontwikkelen van manieren waarop autonome straatvegers facilitaire onderhoudswerkzaamheden kunnen ondersteunen in drukke afgesloten gebieden zoals parkeerplaatsen, waar netheid essentieel is voor zowel de veiligheid als de sfeer.

 

De Finse ontwikkelaar van straatonderhoudstechnologie Trombia Technologies zet zijn commerciële proefprogramma voort met de volledig autonome en elektrische Trombia Free straatveger op het terrein van de luchthaven van Helsinki. De voorloper van de pilot is facilitair bedrijf ISS Finland.

 

Het doel van de proef is de ontwikkeling van toekomstige manieren waarop autonome straatvegers facilitaire onderhoudswerkzaamheden in drukke verkeers- en industriegebieden kunnen ondersteunen. Vooral parkeerplaatsen vereisen speciale expertise van het onderhoud, aangezien er zowel geparkeerde als bewegende auto's, voetgangers, pilaren van gebouwen en smalle parkeerplaatsen zijn. Aangezien Trombia Free werkt zonder water te gebruiken, zal de proef zich ook toespitsen op de vraag hoe goed hij waterloos stof van de parkeerplaatsen verwijdert.

 

  • Luchthavens zijn in principe 24/7 open en om aan de behoeften van de wereldwijde reiziger te voldoen, moeten alle gebieden, van de parkeerplaats tot de terminal en de gate, een hoog serviceniveau hebben. Tijdens de pilot zullen we in een continue modus werken, wat betekent dat de robot ook 's nachts in de gebieden zal werken, zegt Antti Nikkanen, CEO van Trombia Technologies.

 

Trombia Free zal vanaf 12 juli actief zijn in de zones rond Terminal 1 en op parkeerterrein 3.

 

  • Bij ISS is het ons doel mensen en plaatsen te verbinden om de wereld beter te laten werken. In een beter werkende wereld helpen innovaties en technologie mensen om op een veilige en comfortabele manier te werken, te leven en te reizen. Daarom neemt ISS Finland met trots deel aan dit project met Trombia Technologies. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe innovaties en naar oplossingen die het leven voor onze klanten en medewerkers gemakkelijker, productiever en zinvoller maken. Wij lopen voorop in duurzaam facility management en deze pilot ondersteunt ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieudoelstellingen, zegt Jukka Backlund, Head of Facility Management product, ISS Finland.

 

Tijdens de 10 dagen durende proef zal de bespaarde koolstofuitstoot naar schatting ongeveer 26kg/h Co2 bedragen.

 

  • We weten dat we onze koolstofuitstoot de komende jaren sterk moeten verminderen. Elektrische veegmachines en andere onderhoudsrobots kunnen een grote rol spelen bij het revolutioneren van de milieueffecten van onderhoud, zegt Nikkanen.

 

De proef maakt deel uit van het project "Multi-purpose Service Robotics as Operator Business" (MURO), dat wordt geleid door een van Europa's toonaangevende onderzoeksinstellingen VTT en gefinancierd door Business Finland.

 

 

Meer informatie:

Antti Nikkanen

CEO

Trombia Technologieën

antti.nikkanen@trombia.com

+358 40 722 8309

 

 

High-res foto's en andere vragen: press@trombia.com

 

 

Trombia Technologieën is een Finse fabrikant van wegenonderhoudsapparatuur die bekend staat om zijn innovatie op het gebied van stof- en sneeuwruimtechnologieën. Het moederbedrijf Snowek Oy werd in 2011 opgericht in Kuopio, Finland en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van high-end wielladers en tractor sneeuwschuivers en veegmachines. 

Het vlaggenschip van het bedrijf, de wereldwijd gepatenteerde Trombia veegtechnologie, is ontworpen om veegoperators wereldwijd een duurzamer, kostenefficiënter, onderhoudsvriendelijker en sneller alternatief te bieden voor de bestrijding van zowel mechanisch vuil als fijnstof op verharde terreinen.

Trombia Vrije autonome veegmachines, gelanceerd op 29 septemberde, 2020, schetsen de visie van het bedrijf om van een snelgroeiende KMO en innovator uit te groeien tot 's werelds toonaangevende aanbieder van city sweeping technologie in het moderne groenere en duurzamere tijdperk van stadsreiniging.

Ondersteuning krijgen

Stuur ons uw vraag