Het Finse Trombia Technologies onthult 's werelds eerste autonome straatveger met hoog vermogen en wil jaarlijks 3 miljoen ton CO2 reduceren.

De Finse ontwikkelaar van straatonderhoudstechnologie Trombia Technologies lanceert 's werelds eerste autonome straatveger op vol vermogen. De Trombia Free reinigingsapparaten van het bedrijf gebruiken minder dan 15% van het vermogen dat nodig is voor de momenteel beschikbare zware zuigtechnologieën. Dit ontsluit het potentieel voor massa-elektrificatie en koolstofneutraliteit van een van de zwaarste voertuigtechnologieën die momenteel wereldwijd in de steden worden gebruikt.

 

Dit is de eerste keer in de wereldwijde industrie voor zwaar materieel dat een voertuig met dieselmotor wordt geëlektrificeerd zonder afbreuk te doen aan het vermogen en de prestaties. Trombia Free is ook 's werelds eerste straatreinigingsapparaat dat gebouwd is om volledig autonoom te werken in alle weersomstandigheden in de moderne slimme steden en industriële bestemmingen.

 

"Wij denken aan de meer dan 3 miljoen CO2-metrische ton koolstofemissies die straatvegers met een hoog vermogen op diesel jaarlijks wereldwijd produceren. De huidige voertuigtechnologie is gebaseerd op zuigprestaties die in de jaren vijftig zijn uitgevonden. Met een dergelijke verouderde oplossing kunnen we het groene en duurzame tijdperk van 2020 eenvoudigweg niet ingaan. Met de wereldwijd gepatenteerde Trombia-technologie zijn we in staat om het benodigde vermogen drastisch terug te brengen.

                                                                

Antti Nikkanen, CEO, Trombia Technologies

 

Trombia Technologies ontwikkelde sinds 2013 de wereldwijd gepatenteerde Trombia® veegtechnologie en kwam in 2017 op de markt met veeghulpstukken. Trombia veeghulpstukken worden momenteel verkocht in zeven landen, waaronder Noord-Amerika en Noord- en Midden-Europa. Het koolstofvrije en autonome product, Trombia Free, zal naar verwachting via een proefprogramma in 2021 worden uitgerold tot massale leveringen begin 2022.

 

"Vanaf januari 2021 starten we een commercieel pilotprogramma van 12 maanden voor verschillende toepassingen. Dit is vooral om een product- en modelreeks te ontwikkelen voor verschillende toepassingen. Trombia Free is onder de radar ontwikkeld in pilots met de Noord-Europese exploitant van parkeerplaatsen Aimo Park en voor hardere omstandigheden met de industriële installaties van heimachinefabrikant Junttan. Nu gaan we verder met meer aandacht voor de smart city-sector."

 

                                                                 Jaakko Happonen, oprichter,

Trombia Technologieën

 

Trombia Free-eenheden zijn uitgerust met een autonome, op lidar gebaseerde, machine vision-technologie voor alle weersomstandigheden die de ruis uit de omgeving filtert in regenachtige, besneeuwde of alternatieve omstandigheden. Het geavanceerde algoritme is ontwikkeld om gegevens over objecten uit verschillende bronnen op te nemen en miljoenen afbeeldingen van het object tegelijk te genereren. Dit maakt nauwkeurige en veilige lokalisatie in alle weersomstandigheden mogelijk.

 

Modern bedrijfsmodel

 

Trombia Free benadrukt ook het belang van een snelle vervanging van straatvegers die op diesel lopen. Trombia Free units worden op de markt gebracht inclusief een pay-per-square meter business model waardoor aannemers en exploitanten Trombia Free sneller kunnen invoeren dan nieuwe technologieën normaal gesproken worden ingevoerd. De definitieve productprijzen zijn beschikbaar bij de start van de voorverkoop in de zomer van 2021.

 

"We hebben inzicht gekregen in de totale kosten van straatreiniging per vierkante meter en kunnen nu al zeggen dat Trombia Free een drastische besparing oplevert voor de eindgebruikers en de aannemers. Meer nog, een snelle uitrol helpt onze planeet te sparen. Hoewel we ook reguliere inkoopopties beschikbaar stellen, geloven we dat dit inkomstendeelmodel met aannemers een snelle manier zal zijn om schonere straten en schonere stadslucht te leveren, duurzamer."

 

Antti Nikkanen, CEO

Trombia Technologieën

Meer informatie:

 

Download de volledige mediakit inclusief journalistieke videobestanden, persbeeld, achtergrondinformatie:

https://drive.google.com/drive/folders/1rUw5W03moDebHDDRU0DPFGZovJfrDRmB?usp=sharing

Bekijk de volledige technologie onthullende online show: https://www.youtube.com/watch?v=y36WULOA-hY

Interview clip van de milieu-impact van Trombia Free: https://drive.google.com/file/d/1xUE8Xp7BR_UKvuHSVEsfjyARHRtEmDuS/view?usp=sharing

 

Antti Nikkanen

CEO

Trombia Technologies / Snowek Oy

antti.nikkanen@trombia.com

+358 40 722 8309

+1 718 690 9287

 

 

 

Trombia Technologieën is een Finse fabrikant van wegenonderhoudsapparatuur die bekend staat om zijn innovatie op het gebied van stof- en sneeuwruimtechnologieën. Het moederbedrijf Snowek Oy werd in 2011 opgericht in Kuopio, Finland en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van high-end wielladers en tractor sneeuwschuivers en veegmachines. 

Het vlaggenschip van het bedrijf, de wereldwijd gepatenteerde Trombia veegtechnologie, is ontworpen om veegoperators wereldwijd een duurzamer, kostenefficiënter, onderhoudsvriendelijker en sneller alternatief te bieden voor de bestrijding van zowel mechanisch vuil als fijnstof op verharde terreinen.

Trombia Vrije autonome veegmachines, gelanceerd op 29 septemberde, 2020, schetsen de visie van het bedrijf om van een snelgroeiende KMO en innovator uit te groeien tot 's werelds toonaangevende aanbieder van city sweeping technologie in het moderne groenere en duurzamere tijdperk van stadsreiniging.

 

Ondersteuning krijgen

Stuur ons uw vraag