Saksalainen teollisuuskonserni FAUN ostaa enemmistön kuopiolaisesta Trombia Technologiesista

Trombia Technologiesin perustajat ja FAUN Group yhdessä

Osterholz-Scharmbeck, Kuopio 04.10.2022stSaksalaiseen teollisuuskonserni KIRCHHOFF Groupiin kuuluva, kunnallistekniikan kalustoa valmistava FAUN on hankkinut enemmistön kuopiolaisesta sähköisiä ja autonomisia lakaisukoneita sekä kiinteistöhuollon työlaitteita valmistavasta Trombia Technologies Oy:stä.

Trombia Technologies laajentaa FAUNin tarjontaa maailman ensimmäisillä täysitehoiseen katujenpuhdistukseen kehitetyillä autonomisilla ja sähkökäyttöisillä Trombia Free -lakaisukoneilla sekä muilla yhtiön kiinteistöhuollon työkoneilla. Yhtiön kehittämä Trombia -puhdistusteknologia vähentää kadun- ja aluepuhdistuksen energiankulutusta vain kymmenykseen perinteisistä ratkaisuista ja yhteistyön tavoite on mahdollistaa raskaskäyttöisen toimialan murros päästöttömään kiinteistöalueiden puhdistukseen.

Patrick Hermanspann, toimitusjohtaja FAUN Group kertoo: “Yhdessä, FAUN ja Trombia kiihdyttävät nyt autonomisten ja sähkökäyttöisten lakaisukoneiden siirtymistä sarjatuotantoon ja globaaliin levitykseen. Yhdistämällä voimamme otamme merkittävän askeleen maailmanlaajuisen kiinteistöhoidon kestävässä kehityksessä. Haluan kiittää Trombian johtoa luottamuksesta ja olemme innoissamme tulevasta.”

Trombia Technologiesien kasvutarina pohjautuu voimakkaasti maailmanlaajuisesti patentoituun Trombia -puhdistusteknologiaan, jolla kiinteistö-, katu- ja teollisuusalueiden puhdistuksessa voidaan yhtäkestoisesti poistaa raskasta roskaa, hiekoitushiekkaa sekä hienointa ja hienojakoisinta katu- sekä teollisuuspölyä. Puhdistus toteutetaan vedettömästi ja vain kymmenesosan energiankulutuksella verrattuna markkinoiden perinteisiin ratkaisuihin. Teknologiaan pohjautuen yhtiö on myynyt hydraulikäyttöistä Trombia-puhdistustyölaitetta 12 maahan ja lanseerasi autonomisen, sähköisen lakaisukoneen Trombia Freen vuonna 2020. Kuluneen vuoden aikana yhtiö siirtyi Trombia Freen osaltakin kaupallisiin toimituksiin. Trombia Free -järjestelmät käyttävät lidar- ja GNSS-teknologioita autonomisessa ajamisessa siten, että sensorifuusiolla pystytään suodattamaan muun muassa eri sääolosuhteiden kuten lumen ja vesisateen aiheuttamat häiriötekijät. Trombia Freen lisäksi yhtiö on pohjoismaiden teknologiajohtaja lumenaurauskalustossa sekä hydraulikäyttöisissä harjakoneissa.

Yritysjärjestelyn rinnalla Trombia Technologies vahvisti yhteensä 6 miljoonan euron kasvurahoituksen uuden pääomistajan toimesta. Rahoitus suunnataan yhtiön operatiivisten toimintojen kehittämiseen Suomessa ja Trombia Free -lakaisukonejärjestelmien sarjatuotannon ja kansainvälisen myynnin kasvattamiseen.

“Olemme Trombialla asettaneet tähtäimeksi kasvaa maailman suurimmaksi lakaisukonevalmistajaksi vihreän siirtymän aikana. Tämä askel FAUNin kanssa oli pitkään valmisteltu ja olemme varmoja, että löysimme tähän oikean kumppanin.” kuvaa Antti Nikkanen, Trombia Technologiesin toimitusjohtaja.

“FAUN ja KIRCHHOFF Group mahdollistavat meidän kansainvälisen ulottuvuuden aivan uudella tapaa. Konsernin visiot innovaatioiden ja kestävän kehityksen alalla osuvat yhteen meidän kanssamme erinomaisesti. Ilmastokriisi tarvitsee täysin radikaaleja teknologioita monella alalla ja tässä me Trombialla sekä laajemmin FAUN-konsernissa olemme jätehuollon ja katujenpuhdistuksen pioneereja”, Nikkanen jatkaa.

FAUN esittelee Trombia Free lakaisukonejärjestelmää ja muita työlaitteita ensi kertaa BAUMA-messuilla, Münchenissä lokakuun 24.–30. päivä, ulkoareenalla FM 808/5. 

 

TROMBIA TECHNOLOGIESISTA

Kuopiolaisen Trombia Technologiesin tarina on suomalaisen insinöörityön juhlaa. Vuonna 2011 perustettu yhtiö on viimeisten viiden vuoden aikana muuntautunut perinteisestä lumiaurakonepajasta alallaan maailman johtavaksi teknologiataloksi. Trombian missiona on ollut haastaa erittäin perinteisen toimialan käytännöt ylivertaista kilpailuetua tarjoavalla teknologiallaan. Yritysjärjestely ei muuta Trombian operatiivisia toimintoja.

Omistuspohjan muutos ei vaikuta Trombian operatiiviseen toimintaan.

 

FAUNISTA

 FAUN perustettiin 1845 ja on kehittänyt jätehuoltoajoneuvoja, lakaisukoneita sekä kiinteistöhuollon erikoisajoneuvoja useita vuosikymmeniä. Ilmastokriisiä ennakoiden yhtiö aloitti vaihtoehtoisten moottoriratkaisuiden kehittämisen jo 16 vuotta sitten. FAUN työllistää ympäri maailmaa yli 2000 työntekijää ja se on yksi Euroopan suurimmista jäteautojen ja lakaisukuorma-autojen valmistajista. Tuotantolaitoksia yhtiöllä on 12 yhteensä seitsemässä maassa. Pääkonttori sijaitsee Osterholz-Scharmbeckissä Saksassa. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli yli 500 miljoonaa euroa. FAUN on osa KIRCHHOFF -konsernia. Vuonna 2021 KIRCHHOFF-konsernin kokonaisliikevaihto oli 2,2 miljardia euroa ja konserni työllisti 12 200 työntekijää. Konsernilla on yhteensä 56 tuotantolaitosta 22 maassa ja viidellä mantereella.

 

FAUN on osa KIRCHHOFF Ecotecia, joka on maailmanlaajuisesti toimivan KIRCHHOFF-konsernin ympäristöosasto. Vuonna 2021 KIRCHHOFF-yritysryhmän liikevaihto oli 2,2 miljardia euroa ja sillä oli 12 200 työntekijää neljällä liiketoiminta-alueella: Automotive, Tools, Vehicle Conversion ja Municipal Technology. Konsernilla on 56 tehdasta 22 maassa viidessä maanosassa. 

 

www.Trombia.com

www.FAUN.com

 

Lisätietoja:

Lehdistömateriaali (videomateriaali, kuvat) 

 

Haastattelut

Antti Nikkanen, toimitusjohtaja

Press(a)trombia.com tai puh. +358 40 722 8309

 

Claudia Schaue, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, claudiaschaue(a)FAUN.com tai puh. +49 4795 955-238

Hanki tukea

Lähetä meille kysymyksesi