Trombian vapaan lentoaseman pilottihankkeen johtopäätökset:
Erinomaiset tulokset tehokkuudessa korkeatasoisissa huoltotoimenpiteissä sekä sisällä että ulkona.

Teollisuusalueet ja puoliksi suljetut ympäristöt, kuten lentokentät ja satamat, ovat ensimmäisiä paikkoja, joissa autonomiset ajoneuvot tulevat täysimittaisesti käyttöön. 

Trombia Free -autonomisten kadunlakaisukoneiden pilottihankkeiden tulokset osoittivat, että autonominen teknologia toimii tehokkaasti puoliksi suljetuilla alueilla, kuten pysäköintialueilla, joilla sekä kapeat sisätilat että vilkkaasti liikennöidyt ulkoalueet vaativat jatkuvaa huoltoa.

  Trombia Free hoiti kaikki puhdistustehtävät paljon tehokkaammin kuin tavallinen imulakaisutekniikka. Patentoidun ilmaveitsiteknologiamme ansiosta pölyisimmätkin nurkat voitiin puhdistaa ilman, että vettä heitetään pinnalle. Se on avain jatkuvaan ympärivuotiseen ylläpitoon, kun lämpötila laskee nollan alapuolelle, sanoo Trombia Technologiesin toimitusjohtaja Antti Nikkanen.

Trombia Technologies ottaa vuonna 2022 käyttöön etäkäyttökeskukset ja erityisen palvelulaiturin, joka mahdollistaa tehokkaan logistiikan autonomisen lakaisukoneen siirtoa ja purkamista varten. Tämä vapauttaa autonomian täyden potentiaalin huolto-operaattoreiden käyttöön. 

Kymmenen päivää kestäneessä pilottihankkeessa keskityttiin autonomisen ja sähköisen lakaisun tehokkuuden ja ympäristöpotentiaalin osoittamiseen. Helsinki-Vantaan lentoaseman pilotti toteutettiin heinäkuussa 2021 yhdessä Facility Management -operaattori ISS Finlandin kanssa. 

 

Tärkeimpiä havaintoja olivat:

    nolla turvallisuusriskiä

    alhainen melutaso jopa autonomisen lakaisukoneen ympärillä

    tehokas puhdistustulos koko työleveydellä sekä sisällä että ulkona.

    ympärivuotinen käyttö vedettömän ilmaveitsitekniikan kanssa

    hyvä kustannustehokkuus, joka paranee entisestään, kun etäoperaattorikeskukset otetaan käyttöön vuonna 2022.

    30 tonnia vähemmän Co2-päästöjä jokaisella lakaisukoneella.

 

Lue lisää ja lataa koko tapaustutkimus täältä 

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Antti Nikkanen, antti.nikkanen@trombia.com

Hanki tukea

Lähetä meille kysymyksesi