Suomalainen Trombia Technologies esittelee maailman ensimmäisen suuritehoisen autonomisen kadunlakaisukoneen ja pyrkii vähentämään 3 miljoonaa hiilidioksiditonnia vuodessa.

Suomalainen kadunhoitoteknologian kehittäjä Trombia Technologies tuo markkinoille maailman ensimmäisen täysitehoisen autonomisen kadunlakaisukoneen. Yhtiön Trombia Free -puhdistuslaitteet käyttävät alle 15% tehoa nykyisin saatavilla olevien raskaiden imulakaisutekniikoiden vaatimasta tehosta. Tämä avaa mahdollisuudet massasähköistämiseen ja hiilineutraalisuuteen yhdessä raskaimmista ajoneuvoteknologioista, joita tällä hetkellä käytetään kaupungeissa maailmanlaajuisesti.

 

Tämä on ensimmäinen kerta maailmanlaajuisella raskaalla kalustoteollisuudella, kun dieselkäyttöinen raskas kalustoyksikkö on sähköistetty tehosta ja suorituskyvystä tinkimättä. Trombia Free on myös maailman ensimmäinen kadunpuhdistuslaite, joka on rakennettu toimimaan täysin itsenäisesti kaikissa sääolosuhteissa nykyaikaisissa älykkäissä kaupungeissa ja teollisuuskohteissa.

 

"Ajattelemme yli 3 miljoonaa hiilidioksiditonnia hiilidioksidipäästöjä, joita suuritehoiset dieselkäyttöiset imukatujen lakaisukoneet ympäri maailmaa tuottavat vuosittain. Nykyinen ajoneuvotekniikka perustuu imutehoon, joka keksittiin 1950-luvulla. Emme yksinkertaisesti voi siirtyä 2020-luvun vihreään ja kestävään aikakauteen tällaisella vanhentuneella ratkaisulla. Maailmanlaajuisesti patentoidun Trombia-teknologian avulla pystymme vähentämään tehontarvetta dramaattisesti, joten sen muuttaminen kauniiksi ja tehokkaaksi, sähköistetyiksi ja autonomisiksi laitteiksi on ollut jännittävä matka tähän päivään asti."

                                                                

Antti Nikkanen, toimitusjohtaja, Trombia Technologies

 

Trombia Technologies on kehittänyt maailmanlaajuisesti patentoitua Trombia®-lakaisuteknologiaa vuodesta 2013 lähtien ja tullut markkinoille lakaisukoneen lisälaitteiden kanssa vuonna 2017. Trombia-lakaisukoneen lisälaitteita myydään tällä hetkellä seitsemässä maassa, mukaan lukien Pohjois-Amerikka sekä Pohjois- ja Keski-Eurooppa. Hiilivapaan ja autonomisen Trombia Free -tuotteen odotetaan leviävän pilottiohjelman kautta vuonna 2021 massatoimituksiin vuoden 2022 alussa.

 

"Tammikuussa 2021 aloitamme 12 kuukauden kaupallisen pilottiohjelman eri sovelluksille. Tarkoituksena on pääasiassa kehittää tuote- ja mallivalikoimaa eri sovelluksia varten. Trombia Freea kehitettiin radan alla piloteissa pohjoismaisen eurooppalaisen pysäköintialueoperaattorin Aimo Parkin kanssa ja kovempiin olosuhteisiin paalutuskonevalmistaja Junttanin teollisuuslaitosten kanssa. Nyt siirrymme eteenpäin keskittyen entistä enemmän älykkäiden kaupunkien sektoriin."

 

                                                                 Jaakko Happonen, perustaja,

Trombia Technologies

 

Trombia Free -yksiköt on varustettu kaiken sään itsenäisellä, lidar-pohjaisella konenäköteknologialla, joka suodattaa ympäristöstä tulevan melun sateisissa, lumisissa tai vaihtoehtoisissa olosuhteissa. Edistyksellinen algoritmikehitys on toteutettu, jotta se voi imeä eri lähteistä peräisin olevia tietoja kohteista ja tuottaa kerralla miljoonia kuvia kohteesta. Tämä mahdollistaa tarkan ja turvallisen paikannuksen kaikissa sääolosuhteissa.

 

Nykyaikainen liiketoimintamalli

 

Trombia Free korostaa myös dieselkäyttöisten kadunlakaisukoneiden nopean korvaamisen tärkeyttä. Trombia Free -yksiköt tuodaan markkinoille neliömetriin perustuvalla maksullisella liiketoimintamallilla, jonka ansiosta urakoitsijat ja operaattorit voivat ottaa Trombia Freen käyttöön nopeammin kuin uudet teknologiat yleensä otetaan käyttöön. Tuotteen lopullinen hinnoittelu on saatavilla ennakkomyynnin alkaessa kesällä 2021.

 

"Olemme pyrkineet ymmärtämään katujen siivouksen kokonaiskustannuksia neliömetriä kohden ja voimme jo nyt sanoa, että Trombia Free säästää huomattavasti loppukäyttäjien ja urakoitsijoiden rahaa. Lisäksi nopea käyttöönotto auttaa säästämään planeettaamme. Vaikka tarjoamme myös tavanomaisia ostovaihtoehtoja, uskomme, että tämä tulojen jakomalli urakoitsijoiden kanssa on nopea tapa tuottaa puhtaampia katuja ja puhtaampaa kaupunki-ilmaa kestävämmin."

 

Antti Nikkanen, toimitusjohtaja

Trombia Technologies

Lisätietoja:

 

Lataa koko mediapaketti, joka sisältää journalistiset videotiedostot, lehdistökuvan ja taustatiedot:

https://drive.google.com/drive/folders/1rUw5W03moDebHDDRU0DPFGZovJfrDRmB?usp=sharing

Katso koko teknologiaa paljastava online-show: https://www.youtube.com/watch?v=y36WULOA-hY

Haastatteluleike Trombian ympäristövaikutuksista Free: https://drive.google.com/file/d/1xUE8Xp7BR_UKvuHSVEsfjyARHRtEmDuS/view?usp=sharing

 

Antti Nikkanen

Toimitusjohtaja

Trombia Technologies / Snowek Oy

antti.nikkanen@trombia.com

+358 40 722 8309

+1 718 690 9287

 

 

 

Trombia Technologies on suomalainen teiden kunnossapitolaitteiden valmistaja, joka tunnetaan innovatiivisesta pölyn- ja lumenraivausteknologiastaan. Emoyhtiö Snowek Oy perustettiin Kuopiossa vuonna 2011 yritys ja on sittemmin kasvanut maailmanlaajuiseksi toimijaksi huippuluokan pyöräkuormaajien ja traktoreiden lumiaura- ja lakaisulaitteiden lisälaitteiden alalla. 

Yhtiön lippulaivainnovaatio, maailmanlaajuisesti patentoitu Trombia-lakaisuteknologia, on suunniteltu tarjoamaan lakaisuoperaattoreille maailmanlaajuisesti kestävämpi, kustannustehokkaampi, helpommin huollettava ja nopeampi vaihtoehto sekä mekaanisen roskan että hienojakoisen pölyn torjuntaan päällystetyillä alueilla.

Trombia Vapaa autonominen lakaisukoneet, käynnistettiin 29. syyskuutath, 2020, hahmotellaan yrityksen visio kasvaa nopeasti kasvavasta pk-yrityksestä ja innovaattorista maailman johtavaksi kaupunkisiivousteknologian tarjoajaksi nykyaikaisella vihreämmällä ja kestävämmällä kaupunkisiivouksen aikakaudella.

 

Hanki tukea

Lähetä meille kysymyksesi